En absurd roman

 

När 30-åriga Hadrian läser boken Walden – och gång på gång hör talas om den mytiska festivalen Burning Man – blir han beredd att offra allt för att hitta sitt ”sanna Jag”. Samtidigt jobbar 24-åriga Bella hårt med att formge sig själv – med de rätta åsikterna, de snyggaste psykiatriska diagnoserna och de mest avundsvärda passionerna.

De lever i ett Stockholm fullt av kategoriska genuskonnässörer och projektledare klädda som uteliggare – där det enda som räknas är att brinna för något. Men Hadrian och Bella har absolut ingenting de brinner för.

Det här är en absurd samtidsberättelse om två urspårade individer, ett maniskt sökande efter en mänsklig kärna och en generation besatt av självförverkligande.

I Pekoralisterna går humorn och svärtan hand i hand – hela vägen till en fyr i norra Tyskland.

Köp boken  Adlibris.

 

Leo Hallerstam (född 1986) har en bakgrund som skådespelare och copywriter. Han har studerat litterär gestaltning vid Skrivarakademin i Stockholm och 2015 gjorde han en nyöversättning av Rainer Maria Rilkes klassiker Brev till en ung poet.

Frida Ivansson (född 1987) har studerat juridik vid Lunds Universitet och har en examen från Journalisthögskolan i Stockholm. Hon arbetar idag inom PR. 

De är båda uppvuxna i Stockholm och är nära vänner sedan många år. Pekoralisterna är deras första gemensamma roman. 


Läs en intervju med författarna

Ladda ner högupplöst omslag i CMYK eller RGB

Ladda ner högupplöst författarfoto 1, 2, 3

 

Klassiska tankar i modern nyöversättning

 


Du frågar om dina dikter är bra. Du frågar mig. Du har frågat andra tidigare. Du skickar dem till tidningar. Du jämför dem med andra dikter och besväras av att vissa redaktioner refuserar dem. Nu (eftersom du har bett om mitt råd) ber jag dig att sluta med allt detta. Du förhåller dig till det yttre, och det borde du absolut undvika. Ingen kan råda eller hjälpa dig, ingen. Det finns bara en sak du kan göra. Gå in i dig själv. Utforska den grund som manar dig att skriva; undersök om dess rötter sträcker sig in i den djupaste delen av ditt hjärta, erkänn för dig själv huruvida du var tvungen att dö om du förbjöds att skriva. Detta framför allt: Fråga dig själv i nattens tystaste timme: Måste jag skriva?

Brev till en ung poet består av tio brev som Rainer Maria Rilke skrev till den aspirerande författaren Franz Kappus i början av 1900-talet. I breven behandlar Rilke – med ärlighet, elegans och klarhet – ämnen som skrivande, kärlek, sexualitet, religion och inte minst ensamhet. Brev till en ung poet är en klassiker som har inspirerat författare världen över i snart ett sekel – och att betrakta som närmast obligatorisk läsning för alla med litterära och konstnärliga ambitioner.

Genom Leo Hallerstams översättning blir Rilkes tidlösa tankevärld nu tillgänglig i en moderniserad svensk utgåva.

Klicka för att lyssna på en uppläsning av det första brevet.

 
 
 
 
 
 

Beställ Brev till en ung poet